Πλεονεκτήματα συστήματος ενδοδαπέδιας εγκατάστασης

  • Μεγάλη εξοικονόμηση ενεργείας λόγο χαμηλής θερμοκρασίας του νερού. Με βάση τις επίσημες μελέτες του ΚΑΠΕ (κέντρο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας), η ενδοδαπέδια θέρμανση έχει αποδεδειγμένα το χαμηλότερο κόστος ενεργειακής κατανάλωσης και συνδυάζει την ομοιόμορφη και απόλυτα ικανοποιητική απόδοση θέρμανσης. Όταν η διάστρωση των σωληνώσεων της ενδοδαπέδιας θέρμανσης τοποθετηθεί με την μέγιστη πύκνωση και εγκιβωτιστεί στις τεχνολογικά εξελιγμένες μορφόπλακες, η προσαγωγή του νερού από την αντλία θερμότητας γίνεται με χαμηλή θερμοκρασία νερού (40°c) με την επιστροφή του νερού στην αντλία θερμότητας να έχει μέγιστο 3°c διαφορά (37°c). Αυτό εξασφαλίζει ελάχιστες ώρες λειτουργίας της αντλίας θερμότητας και της  επιτρέπει να είναι σε μόνιμη λειτουργία inverter.
  •  Άνετη και ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας σε όλους τους χώρους του κτιρίου όλο το 24ωρο.
  • Απόλυτη ελευθερία στη διαμόρφωση του χώρου χωρίς σώματα θερμάνσεως
  • Καθαροί χώροι χωρίς θερμικά ρεύματα αέρα αποτρέποντας μαυρισμένους τοίχους και ταβάνια
  • Υγιεινή ατμόσφαιρα, δεν ξεραίνει τον αέρα, δεν αιωρείται η σκόνη και είναι η πιο κατάλληλη θέρμανση για άτομα με αλλεργίες, αναπνευστικά προβλήματα υγείας, για μωρά και ηλικιωμένους.
  • Δυνατότητα χρησιμοποίησης όλων των σύγχρονων πηγών θερμότητας όπως και συνδυαστικής λειτουργιάς με αλλά θερμαντικά συστήματα (τζάκι, ηλιακή ενέργεια κ.α.).
  • Δεν σας περιορίζει στην επιλογή τελικού δαπέδου. Μπορεί να συνδυαστεί και να λειτουργήσει άψογα με μάρμαρο, γρανίτη , πλακάκι και ξύλο.
  • Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα είναι ότι με την ιδία εγκατάσταση έχετε θέρμανση το χειμώνα και δροσισμό το καλοκαίρι μετατρέποντας το δάπεδο σε μια τεραστία ψυχρή επιφάνια. Διανέμοντας νερό 17°c-19°c στις ήδη υπάρχουσες σωλήνες ενδοδαπέδιας εγκατάστασης, έχετε ένα υγιεινό και καθαρό σύστημα δροσισμού με χαμηλό λειτουργικό κόστος το όποιο απορροφά την θερμότητα δημιουργώντας αίσθηση δροσιάς σε όλο το κτίριο. Η ενδοδαπέδια θέρμανση αποτελεί τεχνική που εμφανίζεται από την αρχαιότητα με κανάλια νερού κάτω από τα δάπεδα και με βασική καύσιμη ύλη τα καυσόξυλα διοχέτευαν ζεστό νερό τους χειμερινούς μήνες για την θέρμανση. Αντίστοιχα, το καλοκαίρι διοχέτευαν στα κανάλια κρύο νερό από πηγάδια για την δημιουργία δροσισμού.  Η ενδοδαπέδια θέρμανση λειτουργεί με νερό χαμηλής Θερμοκρασίας, από 30°c -45°c, που κυκλοφορεί σε σωλήνες εγκιβωτισμένες στο δάπεδο. Η θέρμανση διαχέεται ομοιόμορφα στο χώρο μέσω ακτινοβολίας ζεσταίνοντάς τον και προσφέροντας μια αίσθηση θερμικής θαλπωρής, με το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος.

Ενδοδαπεδια Διαστρωση Λειτουργιας Δροσισμου

Όταν αναφερόμαστε στην έννοια του δροσισμού, εννοούμε ότι μετατρέπουμε το δάπεδο κάθε χώρου σε μια τεράστια ψυχρή επιφάνεια. Αυτό το πετυχαίνουμε με την διανομή ψυχρού νερού (17°c-19°c) μέσα από τις σωληνώσεις της ενδοδαπέδιας διάστρωσης. Ο δροσισμός δαπέδου αποτελεί ένα λειτουργικό σύστημα που προσφέρει δροσιά τους καλοκαιρινούς μήνες δίνοντάς σας την αίσθηση σαν να βρίσκεστε σε σπηλιά απορροφώντας τη θερμότητα από όλες τις κατευθύνσεις χωρίς να δημιουργεί μάζες ψυχρού αέρα. Μπορεί να συνδυαστεί με κλιματιστικές μονάδες νερού fan-coil οροφής κρυφού τύπου.

Τροπος Εγκαταστασης

Αρχικά καθαρίζεται το δάπεδο σχολαστικά από υπολείμματα και σαθρά υλικά. Στη συνέχεια  τοποθετείται το ερμάριο για τους συλλέκτες εντοιχισμένο στην τοιχοποιία.  Εφαρμόζεται περιμετρικά ειδική ταινία διαστολής σε όλους τους χώρους. Τοποθετείται ειδικού τύπου μορφόπλακα από εξηλασμένη και διογκωμένη πολυστερίνη με υδατοφραγή, με πιστοποίηση αντοχής βάρους, θερμομόνωση και ήπια ηχομόνωση η οποία συγκρατεί τη σωλήνα. Τοποθετείται η σωλήνα από δικτυωμένο πολυαιθυλένιο με φραγή οξυγόνου βάση της μηχανολογικής μελέτης θέρμανσης του χώρου. Γίνεται η πλήρωση του δικτύου με νερό και οι σωληνώσεις παραμένουν υπό πίεση έως ότου ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες της οικοδομής. Τέλος εφαρμόζεται το θερμομπετόν με ανάμειξη άμμο ποταμού πλυμένη με κοκκομέτρηση 0.7mm-0.9mm, ενισχυμένα τσιμέντα σκυροδέματος, ειδικές ίνες πολυπροπυλενίου και ειδικό γαλάκτωμα ρευστοποιητής.    

1
2
3
4